top of page
Αναζήτηση
  • kkotsionopoulos

Απώθηση Φιδιών

Με τον όρο Απώθηση Φιδιών αναφερόμαστε στην απώθηση, την προστασία και την αντιμετώπιση των φιδιών από ένα χώρο με την χρήση οικολογικών απωθητικών σκευασμάτων φιλικά προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον.


Το απωθητικό σκεύασμα που χρησιμοποιείται για την Απώθηση Φιδιών διατίθεται σε μορφή εμποτισμένων τεμαχιδίων ξύλου.


Σε αυτή τη φάση δημιουργούμε μία ζώνη απώθησης των φιδιών στην περίφραξη του οικοπέδου διασφαλίζοντας ότι οποιοδήποτε φίδι πλησιάσει στην περίφραξη θα απωθείται από την παρουσία των φιδοαπωθητικών σκευασμάτων.





Ορισμένα μέτρα που μπορούμε να πάρουμε ώστε να περιορίσουμε την εμφάνιση ή την παρουσία των φιδιών σε ένα χώρο είναι:

  • Συχνός καθαρισμός του χώρου, εξωτερικά και περιμετρικά, από υψηλή και πυκνή βλάστηση.

  • Απομάκρυνση αντικειμένων που είναι ιδανικά για να φωλιάσει ένα φίδι όπως σωροί από ξύλα, σωροί από μπάζα, μεγάλες πέτρες κ.α.

  • Περιορισμός ή εξαφάνιση διαφόρων πηγών τροφής και νερού για τα φίδια.

  • Κλείσιμο κενών και ανοιγμάτων του κτηρίου που θέλετε να προστατέψετε.



Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου είκοσι τρία είδη φιδιών εκ των οποίων μόνο τα επτά είναι δηλητηριώδη - τα πέντε από αυτά ανήκουν στην οικογένεια των Εχιδνών, και θεωρούνται επικίνδυνα για τον άνθρωπο. Η θανάτωση των φιδιών απαγορεύεται από τον Νόμο καθώς δεν αποτελούν εχθρούς υγειονομικής σημασίας. Εάν βρεθούμε ποτέ αντιμέτωποι με ένα φίδι αποκλείεται να μας κυνηγήσει ή να μας επιτεθεί. Όταν ένα φίδι αντιληφθεί την παρουσία ανθρώπου προσπαθεί να διαφύγει προς κάθε κατεύθυνση. Τα φίδια μπορούν να μας επιτεθούν και να μας δαγκώσουν μόνο σε περίπτωση που εγκλωβιστούν και νιώσουν απειλή για τη ζωή τους.




36 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
Post: Blog2_Post
bottom of page