top of page
Αναζήτηση
  • kkotsionopoulos

Απεντόμωση με Υποκαπνισμό (μπόμπες καπνού), καπνισμός με καπνοβόμπες

Υποκαπνισμός

Περιλαμβάνει την εφαρμογή ασφυκτικών αερίων στον χώρο, με σκοπό την αντιμετώπιση των εντόμων. Η ουσία που χρησιμοποιείται παράγει ένα τοξικό αέριο, όταν βρεθεί σε κατάλληλες συνθήκες θερμοκρασίας, υγρασίας και πίεσης. Το αέριο αυτό μπορεί να θανατώσει, ταυτόχρονα, πολλά και διαφορετικά είδη εντόμων.


Σφραγίζουμε όσο το δυνατό καλύτερα το χώρο που θα πραγματοποιηθεί η εφαρμογή κλείνοντας τις πόρτες, τα παράθυρα, τις καμινάδες και αποκλείοντας τυχόν ρεύματα αέρα.


Απομακρύνουμε τα άτομα και μετακινούμε τα φυτά και τα ζώα (συμπεριλαμβανομένων των ψαριών) από χώρους σχετικούς με τον καπνισμό.

Για τη συσκευασία του μεταλλικού δοχείου με φυτίλι, αφού επιλέξουμε την κατάλληλη συσκευασία για το χώρο εφαρμογής, τοποθετείται πάνω σε μια πυράντοχη επιφάνεια (π.χ. σε μεταλλικό καπάκι ή δίσκο) και ανάβουμε το φυτίλι με ένα σπίρτο ή έναν αναπτήρα.


Αφού βεβαιωθούμε για τη σωστή καύση και εκπομπή καπνού, εγκαταλείπουμε αμέσως το χώρο και τον διατηρούμε ερμητικά κλειστό για τουλάχιστον 12 ώρες. Μετά την εφαρμογή αερίζουμε επιμελώς τους χώρους για 1- 2 ώρες


Πεδίο εφαρμογής

Εσωτερικοί δημόσιοι, επαγγελματικοί χώροι, αποθήκες, υπόγεια , σοφίτες, νοσοκομεία (εκτός κατειλημμένων πτερύγων και χώρων παρασκευής τροφίμων), μέσα μεταφοράς; βιομηχανικές εγκαταστάσεις, αγροτικά κτίρια, χώροι στέγασης μικρών ζώων και στάβλοι



ΣΤΟΧΟΙ :

κατσαρίδες, μυρμήγκια, κοριοί, σκώροι, ψύλλοι, μύγες κουνούπια.


Πριν την εφαρμογή :

  • Απομακρύνετε πρώτες ύλες τροφίμων, σπόρους, ακάλυπτες τροφές, ποτά, ζωοτροφές, καθώς και δοχεία ή μηχανές που προορίζονται για την παρασκευή και διατήρησή τους. Απομακρύνετε ανθρώπους και ζώα

  • Για την εφαρμογή σε χώρους που χρησιμοποιούνται από ανθρώπους ή/και ζώα εφαρμόστε μόνο κατά την απουσία τους και πριν χρησιμοποιηθούν εκ νέου καθαρίστε τις επιφάνειες που τυχόν έρθουν σε επαφή μαζί τους.

  • Να μη χρησιμοποιείται πάνω σε ενδύματα, κουβέρτες, στρώματα και γενικώς κλινοσκεπάσματα.

  • Να μη χρησιμοποιείται σε καταστήματα – χώρους με τρόφιμα ή χώρους εστίασης όπως εστιατόρια.

376 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
Post: Blog2_Post
bottom of page